Nätdejting - en storvinst för företags ägare


Den ständiga frågan fortsätter att upprepas; Finns den perfekta partnern, själfränden eller livskamraten?

För många av oss räcker det inte att vänta på den utan vi letar så desperat att vi gärna också betalar för att utöka chansen att kanske hitta kärleken.

 

De senaste åren har internet blivit en allt mer vanlig plats att träffa en partner på. Aldrig har det varit så enkelt att ta kontakt med andra människor men det är inte bara fördelar med nätdejtning. Många dejting sidor på internet och företag med dejting tjänster lovar ofta för mycket, det är inte dem som avgör om kärleken ska äga rum och framför allt inte mellan vem. För många av oss kan dessa företag påverka oss på ett dåligt sätt och bidra till att vi får det ännu svårare att hitta kärleken. Man får en bild av hur kärleken ska se ut. Även om inte alla använder deras tjänster så finns reklamen överallt. Man ser ofta bilden av det ”perfekta paret”. Det räcker inte bara att paret i reklamen visar kärlek till varandra utan utseendet ska också vara enligt ”mallen” för hur den perfekta manen och kvinnan ser ut. Vem har sagt att kärleken har ett speciellt utseende eller kön? Trotts att dess företag bara speglar en minoritet av verkligheten för de flesta av oss är singlar som tokiga i dessa företag.

 

Den nya handelsvaran i vårt samhälle är nu kärlek. Det är inte som förr när man var singel. Då gav man sig ut och träffade människor. Nu kan man betala för att träffa människor över nätet. Medlemskapet hos företag som erbjuder dejtingtjänster är oftast gratis för att locka nya medlemmar. Men de tjänar stora pengar på avgifter för tilläggsfunktioner. Enligt Internetworlds beräkningar omsätter Match.com som lägst 30 miljoner kronor om året och Spray Date omsätter minst 33 miljoner kronor. Är detta rätt egentligen? Att de tar betalt för att människor ska kunna ta kontakt över internet? Är det rätt för dem att göra kärlek till en handelsvara?

 

I Sverige har intresset för nätdejtning ökat rejält under det senaste året. Enligt Svenska dagbladet är dejtingsidorna de sidor som utbreder sig mest på internet. Enligt Nielsen Netrating har 897,000 svenskar besökt en kontaktsajt de senaste tre månaderna. Det senaste året har även Match.com ökat sin användarkrets med 235 procent.

 

En fördel med att hitta en partner på nätet är att man kan få reda på en mängd fakta om personen innan man tar kontakt. Man kan t.ex. få reda på om vad personen har för jobb, om den har barn, om den är religiös etc. Trotts alla fördelar där finns så finns det även nackdelar. Det verkar inte som så många bryr sig om att internet kan vara en farlig plats. Personen på andra sidan skärmen kanske inte är den du tror. Det är lätt för personer att utge sig för att vara någon de inte är och även om man är ärlig så kanske inte kemin eller attraktionen stämmer när man väl träffas. Besvikelsen uppstår lätt under dessa förhållanden.

 

Alla kan säkert hålla med om att det hade varit konstigt om inte det hade funnits någon kontaktsajt i dag. Många människor använder internet för att hålla kontakten med sina nära och kära så varför inte kunna hitta kärleken över internet?

De som först kom på iden om att starta en kontaktsajt har i dag ett riktigt framgångsrikt företag. De tjänar miljoner på hungriga singlar världen över. Så det är klart att man kan tjäna pengar på kärlek som allting annat. Frågan är bara om det är rätt? Och det är upp till var och en och avgöra men så länge människor använder dessa företags tjänster kommer de att fortsätta finnas.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Godnatt :)

2009-09-30 @ 21:55:04
URL: http://kanskeenblogg.blogg.se/
Postat av: Ceralia

Vilken läcker blogg! Så unik! :D

Här vill jag hälsa på igen!! (Då jag är lite piggare och orkar hålla ögonen öppna för att läsa, vill säga!) Det jag läst har dock varit intressant!

Riktigt coolt :D

2009-09-30 @ 23:04:36
URL: http://ceralia.blogg.se/
Postat av: SELINE

sv: tack så jätte mycket för reklamen :) fortsätt med det!

2009-10-01 @ 17:32:09
URL: http://sgavell.blogg.se/
Postat av: Sabi - Hoppet om att bli skådespelare

Allt fint med dig?

2009-10-01 @ 19:14:30
URL: http://sabi.blogg.se/sabahudinsabani

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0